Anhörigfestival 2018

Välkommen till årets färgsprakande

ANHÖRIGFESTIVAL

i samarbete med Maria Bauer AB


Fredag 25 maj 2018

10:00 – 22:00

på Elings Ark i Vedum


En 12-timmarsfestival om anhöriga, för anhöriga och för alla som möter anhöriga i sitt yrke eller i  vardagen. Kom till Elings Ark och låt dig inspireras, beröras, utmanas och känna samhörighet och hopp – allt i en kreativ lantgårdsmiljö med djur och natur.


Festivalen vänder sig både till yrkesverksamma och privatpersoner, och du kan delta hela dagen eller de tider som passar dig. Under festivalen belyses anhörigfrågan på många olika sätt, t.ex. i relation till psykisk ohälsa, missbruk, kronisk sjukdom, barn, äldre, anhörigas möte med vården och olika stödinsatser.

Betalning och anmälan:

 

Festivalentré: 200 kr för privatpersoner.

Organisationer, företag och andra som ej är privatpersoner betalar 200 kr + moms. Anmälan görs via formuläret nedan, eller genom att maila till: kontakt@elingsark.se

När du anmält dig kontaktar vi dig med info om betalning. Betalning sker via bankgiro eller Swish. Organisationer och företag kan faktureras.

Anmälningsformulär:

Genom anmälan godkänner du att Elings ARK lagrar ditt namn och e-postadress. Dina uppgifter kommer inte att lämnas ut till tredje part för reklam eller liknande.

 
 
Vegetarisk (lakto-ovo)
Ej vegetarisk
Önskar ej matlåda
 
 
 

Praktisk info:


Om festivalområdet:

Festivalen hålls på Elings Ark i Vedum, en aktivitetsgård med hästar, kor, får, höns, katt och hund. Adress: Eling Nedergården 3 i Vedum,Vara kommun. Aktiviteterna pågår både utomhus, i ladugården och inomhus. De flesta ytor ink. toalett är tillgängliga med rullstol. På området finns gratis parkering. Närmsta tågstation är Vedum, näst närmsta Herrljunga. I närområdet finns flera hotell och pensionat – önskas info om dessa, maila kontakt@elingsark.se och be om en lista. Det går bra att tälta på festivalområdet, men meddela oss i så fall i förväg.


Vad kostar festivalen?

Festivalentré: 200 kr för privatpersoner. För organisationer, företag och andra som ej är privatpersoner 200 kr + moms.


Mat och dryck?

I festivalentrén ingår en matlåda (vegetarisk eller icke-vegetarisk), en dricka samt kaffe och te. Framåt kvällen tänder vi lägerelden och då går det att grilla.


Frågor?

Välkommen att höra av dig via e-post till: kontakt@elingsark.se

KLICKA HÄR FÖR

PROGRAM & TIDER!


Festivalen bjuder på ett späckat program med föreläsningar, filmvisningar, musik, konst, rum för sinnesro och samtal. Mat och dryck serveras under dagen, och på kvällen tänder vi lägerelden och grillar.

LITE UR PROGRAMMET:

"Anhörigskapets dilemman"

Föreläsning

av prisbelönta

Maria Bauer

Maria Bauer ger inspiration och strategier i Anhörigskapets många dilemman. Om att fortsätta vårda sig själv och ha en bra livskvalité som anhörig, om förhållandet med det professionella nätverket runt den sjuka, och om svårigheter och utmaningar. Maria Bauer är Sveriges främsta föreläsare om bemötande av hot och våld i arbetslivet. Utsedd till årets beteendevetare år 2016.

"Att växa upp

i en sjuk miljö"


Andreas Hultgren berättar genom tal, sång och musik om uppväxten och relationen till, och idealiseringen av, sin psykiskt sjuka mamma.

"Tankar om hopp"


Ett seminarium där vi delar tankar om hopp. Hur man kan bevara och stärka hoppet - sitt eget och andras. Seminariet leds av Christina Lindgren, sjukhuspastor på Södersjukhuset i Stockholm med psykoterapi- och handledarutbildning i bagaget.

Föreläsning av

Elings Arks

Anneli Jäderholm

Som heltidsarbetande småbarnsmamma drabbades Anneli i 30-årsåldern av en återkommande  psykossjukdom. Efter många år i utanförskap reste hon sig och återtog kontrollen över sitt liv. I denna föreläsning berättar hon om sin resa med fokus på de anhöriga – en föreläsning om galenskap, skuld och hopp.

Aktiviteter för kropp och själ


Tillfälligt avbrott – 15 min vägledd avslappning för kropp och själ med Christina Lindgren, sjukhuspastor

Yoga i lantgårdsmiljö – med yogainstruktör Anna Linder

Hur tar du hand om dig själv på ett vänligt sätt?

Att prestera kostar energi. Att vara orolig kostar energi. Men kan vi spara på energi för att orka vår vardag? Kan vi lära oss att gå till kroppens eget trygghetssystem i en stressfylld situation? Träna tillsammans med Agneta Björck på praktiska sätt att hantera stress utan att förringa den. Agneta Björck är leg. sjuksköterska med lång erfarenhet av psykiatri, beroendevård samt arbete tillsammans med anhöriga.


Detta händer också:


Visning av Suzanne Ostens film ”Flickan, mamman och demonerna”, med efterföljande samtal.


Sång och ljuva toner med Gröna Lådan, kulturförening från Varberg som verkar inom kultur, djur och natur.


Berättelser ur Jessica Nettelbladts bok ”Röster innanför murarna”, där 150 kvinnor i svenska fängelser delar med sig av tankar och känslor. Mycket handlar om barn, föräldrar och andra närstående.


”Min bror och jag”, föreläsning av Åsa Konradsson Geuken, anhörig och schizofreniforskare vid Uppsala universitet.


Nancy, grundare av Elings ARK, föreläser  om Arkens arbete och om hur det är att vara anhörig & partner till Anneli som varit med om ett flertal tvångsvårdsvistelser."


DESSUTOM BLIR DET: 


Loppis, möjlighet till skapande i text och bild, musik, grillning vid lägerelden, fotoutställning, bokbord, tid för samtal och mysigt häng med djuren i den vackra naturen.